Založ si blog

10 bodov k voľbám do VÚC

Zapojte sa do predvolebnej kampane a zabránte extrémistom dostať sa do krajských parlamentov. V tomto blogu si môžte prečítať 10 jednoduchých možností, ako sa to dá.

volby-int

 

1) Vložte si na profilovú fotku pruh „ja pôjdem voliť, a ty?“, alebo pruh ktorým priamo podporíte konkrétneho kandidáta. Link: https://www.facebook.com/profilepicframes

 

2) Lajkujte a zdieľajte príspevky a programy, ktoré ponúkajú jednotlivý kandidáti na župana alebo poslancov vo vašom kraji. Podporuje „svojich” kandidátov.

 

3) Napíšte osobný email, SMS alebo na na chat (napríklad na facebooku) svojim priateľom, členom rodiny a známim, aby išli v sobotu voliť. Ich hlas je dôležitý, pretože tieto voľby do VÚC sú len jednokolové, na rozdiel od predchádzajúcich, kedy sme pri voľbe predsedu boli zvyknutý na dvojkolovú voľbu. To znamená, že o všetkom sa bude rozhodovať len v jednom kole.

 

4) Zdieľajte na FB najväčšie prešľapy svojich súčastných županov. V každom kraji kandiduje kopec mladých a šikovných ľudí, ako na poslancov, tak aj na županov. Len nová energia dokáže priblížiť po 16 rokoch kraje ľuďom.

 

5) Pri podpore svojho kandidáta si dávajte pozor, akým spôsobom viedol kampaň, a najmä, či bola transparentná. Pretože, ak viedol netransparentnú kampaň, tak je viac ako isté, že nebude viesť a ani trvať na transparentnom vedení VÚC. Ak si myslíte, že jeho kampaň bola príliš nákladná, pozrite si pohyby na jeho transparentnom účet, a ak vám niečo nesedí, tak ho proste nevoľte. Nehazarduje s možnosťou, že jeho kampaň budete potom platiť následujúcich 5 rokov zo svojich daní formou výhodných zákazok pre sponzorov jeho kampane. Politika takto zvoleného kandidáta môže v budúcnosti hrať do karát práve extrémistom na ich ceste k moci.
6) Napíšte na FB koho a prečo budete voliť. Možno niektorí priatelia váhajú a takto im pomôžete rozhodnúť sa.

 

7) Bežte voliť v sobotu zavčas ráno a dajte svoju fotku z volebnej miestnosti na FB a ukážete priateľom, že máte odvolené a vyzvite tak priateľov aby nesedeli doma a išli tiež k urnám.

 

8) Ak niekto z vášho okolia nemôže ísť voliť zo závažných dôvodov, napríklad zdravotných, má potom takýto volič právo požiadať členov okrskovej volebnej komisie, aby ho navštívili s prenosnou volebnou urnou na adrese jeho bydliska, respektíve kde sa práve nachádza. Pred voľbou do prenosnej urny si overte, či je zapečatená. Ak budete mať pochybnosti tak tam svoj lístok v žiadnom prípade nevyhadzujte a kontaktujte políciu na čísle 112 alebo 158, respektíve podozrenie nahláste ústrednej volebnej komisii. Môže ísť o pokus marenia volieb, ktorý je klasifikovaný ako trestný čin.

 

9) Ak máte podozrenie, že sa pred volebnou miestnosťou dejú čudné veci a máte čo i len najmenšie podozrenie, na uplácanie voličov, kontaktujte políciu a ohláste túto skutočnosť aj okrskárom. Ak máte podozrenie z možnej nezákonnej manipulácie s hlasovacími lístkami zo strany členov komisie a nedôverujete im, máte po 22:00 možnosť požiadať komisiu na umožnenie vykonania dozoru počas spočítavania hlasov. Komisia vám účasť musí umožniť.

 

10) Volebné lístky ktoré ste nepoužili prosím odovzdajte do urny na to určenej. V prípade ak by ste sa pokúsili vyniesť lístky z volebnej miestnosti, môžete byť postihnutý pokutu až do výšky 33 eur. Ak vidíte, že niekto lístky z volebnej miestnosti vynáša, ihneď túto skutočnosť ohláste volebnej okrskovej komisii.

 

 

ŠŤASTNÚ VOĽBU DEMOKRATICKÝM VOLIČOM
A VEĽA ŠŤASTIA DEMOKRATICKÝM KANDIDÁTOM.

 


Foto: obecne-noviny.sk / internet
Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

tomasfilipek97

Som človek, ktorého zaujíma a trápi stav sveta a krajiny, kde žijeme. Som optimista. Verím že TO čo nás trápi SA zmeniť DÁ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2200x
Priemerná čítanosť článkov: 2200x

Autor blogu

Kategórie

Archív